2021学年安徽某校高二10月月考英语试卷
一、单项选择)
1. -------What do you suppose made him so unhappy? ------- ________ his wallet. A.Losing
2. The manufacturers disclaim all ______ for damage caused by misuse . A.determination
3. This reading passage ____ two letters ___an agony aunt of a teenage magazine. A.is made of; writing to C.is consisted of; written to
4. He ________ to Shanghai, for I saw him a moment ago. A.must have gone C.mustn’t have gone
5. I would appreciate ______, to be frank, if the goods could be delivered as soon as possible. A.you
6. If he continues like this, he will _________ a stone only to have it drop on his own foot, just as the old saying goes. A.end up to lift C.end up in lifting
7. It is said that his new apartment is ________ the old one. Which one can’t be used? A.three times larger than C.three times the size of
8. Studies shows that people are more __________ to suffer from back problems if they always sit before computer screens for long hours. A.likely
B.possible
C.probable
试卷第1页,总20页
B.Lost C.lose D.To lose
B.attitude C.responsibility D.quantity
B.is made up of; written to D.consists of; writing to
B.can’t have gone D.can’t have been
B.this C.it D.myself
B.end up lifting
D.end up with lifting
B.three times as large as D.as three times large as
D.sure
9. Eager to play computer games, the little boy pretended __________ his homework . A.to finish
C.having finished
10. It is no use ______ to persuade him _______ smoking because he has been addicted to it.
A.to try; to quit
11. I think Bob , ______Peter, are to blame for the accident . A.other than
12. ________ for knowledge is very strong. A.His eagerness C.He is eager
13. -------- The plane is due to take off at 8 from the airport . --------- ________ we fail to arrive there in time ? -------- Try to take anther flight then . A.Only if
14. I was ________ in the middle of my call because I had no more coins to put in the box . A.broken in
15. -------- Do you have anything more _________, sir ? -------- No. You can have a rest or do something else. A.to be typed 二、完形填空)
16. 阅读下面短文,掌握其大意,然后从各题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项.
My ears are recently full of joyous remarks from my friends such as, “oh, Beckham is so handsome, so cool, that I can’t help falling in love with him!” Or “what perfect skills he has!” Yeah, I agree some degree, though I sometimes do want to ask them how much they Beckham, apart from his appearance and how much they know about football scoring goals. It seems funny that we are crazy for things, with which we are unfamiliar or we are uncertain, but we all, my friends I, consider this . 试卷第2页,总20页
B.finishin
D.to have finished
B.to try; quit C.trying; quit D.trying; to quit
B.rather than C.less than D.more than
B.His eager
D.That his being eager
B.As if C.What if D.Even if
B.hung up C.cut off D.put down
B.to type C.typed D.typing
We need these pleasures to brighten up our lives. But that doesn’t amount to
craziness nonsense(胡闹). As an old saying : “Don’t judge a book by its cover.” We should not anything from its appearance. We should all know, it is one’s good character and great contribution that one a star and unforgettable. Therefore we’d better say about Beckham’s good looks.
If we close our eyes, in deep thought, we can find that the things us to be in truth happy, sad or moved a clear meaning. If we don’t go deeper and just satisfied with superficial(表面的)things, we will find that we have not really gained anything our first impression has blinded and misled us, and we’ll remain ignorant(愚昧无知的) we realize that and make some changes.
It is believed that thinking and going deeper than before is sign of great . If one day we are willing to go deeper into everything, no matter how much it us, we will finally prove how much we have grown up, how much more sensible (明智的), mature, and intelligent we have . (1) A.at (2) A.learn from (3) A.apart from (4) A.with which (5) A.not (6)
A.one of life’s pleasures C.one of life’s sorrow (7) A.nor (8) A.speaks
B.talks
C.tells
试卷第3页,总20页
B.on C.in D.to
B.learn C.know D.know about
B.except for C.except D.rather than
B.about that C.about which D.which
B.as well as C.rather than D.but
B.pleasures of life D.one of life’s regrets
B.or C.and D.or else
D.goes
(9) A.take (10) A.makes (11) A.more (12) A.fell (13) A.that move (14) A.lack (15) A.in fact (16) A.because (17) A.even if (18) A.joy (19) A.cares
B.judge
C.accept
B.causes
C.builds
B.much
C.less
B.fallen
C.falling
B.that moves
C.move
B.have
C.include
B.indeed
C.in a while
B.even though
C.so
B.although
C.unless
B.progress
C.effort
B.pains
C.worries
试卷第4页,总20页D.conclude
D.create
D.worse
D.fall
D.moves
D.cover
D.sooner or later
D.although
D.if
D.work
D.minds
(20) A.become 三、阅读选择)
17. At 18, many American young people go off on their own.They go away to college or find full-time jobs, and they often rent their own apartments.Some get married and start families.This independence(性)is learned from childhood.
From an early age, American children learn responsibility(责任感).Children as young as 2begin to put away their toys and dress themselves.At 3, many children do simple chores like setting the table.
Using money wisely is also taught early.As soon as a child understands the value of money, he or she receives a weekly allowance.This is used for things the child wants, like toys or treats.The child can spend or save it, usually with little guidance(指
导) from parents.If the child wants money besides his or her allowance, it must be made by doing extra chores.
Children are taught early in life to think for themselves.They are allowed to make some decisions and make mistakes.Failure often teaches children more than success.
B.made
C.had
D.come
(1)Many American young people begin to live on themselves________. A.at eighteen years old. C.after they get married .
(2)An American child learns to________ at the age of 2. A.find a full-time job .
C.put on his or her own clothes.
(3)The word\"allowance\"means________ in Chinese. A.奖品.
试卷第5页,总20页
B.from childhood. D.from an early age.
B.rent an apartment. D.do lots of chores.
B.零花钱. C.财产. D.礼物.
(4)A child can get some more money by________. A.understanding the value of money. B.helping the rich. C.reading many books. D.doing extra chores.
(5)The passage is mainly about________. A.the independence of American children. B.the value of money. C.the guidance from parents.
D.failure and success of American children.
18. I found out one time that helping someone could get you into a lot of trouble. I was in the eighth grade at the time, and we were having a final test. During the test, the girl sitting next to me said something to me in a low voice, but I didn't understand. So I leaned(倾斜) over her way and found out that she was trying to ask me if I could lend her a pen. She showed me that hers was out of ink(墨水) and would not write. I took a pen out of my pencil box and put it on her desk.
Later, after the test papers had been handed in, the teacher asked me to stay in the room when all the other students could leave. As soon as we were alone, she began to talk to me about what it meant to grow up; she talked about how important it was to stand on your own two feet and be responsible for your own acts. For a long time, she talked about honesty and the fact that when people do something dishonest, they are really cheating themselves. She made me promise that I would think seriously about all the things she had said, and then she told me I could leave. I walked out of the room wondering why she had chosen to talk to me about all those things.
Later on, I found out that the teacher thought I had cheated on the test. When she saw me lean over to talk to the girl next to me, it looked as if I was copying answers from the girl's test paper. So I went to the teacher and tried to explain about the pen, but all she could say was it seemed very strange to her that I hadn't talked of anything about the pen the day she talked to me right after the test. Even if I tried to explain that I was just helping the girl by letting her use my pen, I am sure she continued to believe that I had cheated on the test.
(1)The story happened when________. A. the writer was eight years old B. the writer was in Grade 8 C. the writer was visiting a girl D. the writer sang in a low voice.
试卷第6页,总20页
(2)The girl wanted to borrow a pen because________. A. she couldn't afford one
B. she lost hers on the way to school C. there was no ink in hers
D. hers was taken away by the teacher.
(3)The teacher asked the writer________. A. to put his pen on the desk C. to leave the room at once
(4)Which of the following is the thing that the teacher didn't talk about?________ A. You should be helpful when you grow up. B. It's important to be independent. C. You should be responsible for what you do. D. You shouldn't do dishonest things..
(5)Which of the following is true?________ A. The writer and the girl cheated on the final test. B. The writer helped the girl by lending his pen to her. C. The girl tried to explain the truth to the teacher. D. The teacher finally realized she had made a mistake.
19. We are much happier in our new house because it has a large garden, and you know how enthusiastic we both are about gardening.When we moved in a month ago, Mary wanted to get a dog to keep out burglars.However, we finally decided that it would be cheaper to put an iron grille in front of the door and get a burglar alarm.
Last week, I went to a shop and bought an alarm for just over£200.It consists of a control unit with three smaller units.I put the control unit in the lounge and put the other units in place by the front door, back door and lounge windows.
That night I soon fell asleep because I was confident that no one could get into OUR house undetected.At about l: 50a.m.I woke up suddenly and heard the siren.It was like an ambulance driving right through our bedroom.I couldn't leave the siren on all night.I went downstairs in the dark.When I reached the bottom of the stairs, I switched on the light and looked around.Oh my gosh.The back door was unlocked.I rushed to lock it and it was just at that exact moment that the'burglar'disappeared behind a curtain.Guess what? It was an ordinary house lizard(蜥蜴).Apparently the'alarm system had been made for American or European homes in which lizards are never seen.I switched the alarm off and sat down to watch.A few moments later, a lizard ran across a wall, right in
试卷第7页,总20页
B. to help the girl after the test D. to stay behind after the test.
front of one of the alarm units.
I won't bother to finish this story but if you'd like a burglar alarm system free of charge, just let us know.
(1)What do we know about the author and his wife?________ A.They are pet lovers. B.They love plants and flowers. C.They are fond of catching lizards. D.They hate technology..
(2)What happened after they got the alarm system?________ A.It worked unexpectedly. B.It did not work.
C.A burglar'broke into the house. D.Their neighbors complained about it..
(3)What will the author do after the incident?________ A.He will sell the alarm to someone else. B.He will buy a dog to keep our burglars. C.He will fix the alarm system immediately. D.He will file a complaint to the company..
(4)How does the author sound when telling the story?________ A.Curious. 四、任务型阅读)
20. I used to be the messiest (凌乱的) person alive. Over the years, through watching others and by trying again and again, I have finally found ways to come up with plans, organize them and follow through with them.
Make a general list of everything you need to have and do to make your plan
happen. Make a list of all steps that need to be completed and think about what needs to be done.
Detail everything completely and read it over so you can start coming up with some good ideas of how to carry out your plans.
You should make sure that if, for some reason, way one doesn't work, you have way two and way three to depend on. So, different ways are needed at hand. It's just a matter of being organized. Chances are that there is always more than one way of doing things,and that if one of those ways doesn't work,one of the others will.
Don't try to solve more things all at a time. All that does is to slow your progress, take
试卷第8页,总20页
B.Anxious. C.Cautious. D.Humorous.
away your attention and make you lose your interest and energy.
Carrying out an effective (有效的) plan requires being as organized as possible.You will only achieve this by sticking to the order of the plan and not changing or trying to do more at a time.
Last but not least, you should never give up things halfway. It will only make everyone
around you angry, including yourself. Unfinished plans are a waste of time,energy and,in some cases,even money.
So, don't be afraid of organization. The older we get, the more necessary it becomes to have the skills to follow through with confidence and to be able to carry through plans in an organized and manageable way. It pays to be organized, after all.
Title: Tips on how to be organized in your life. Tips Details (1)________ To make your plan happen. Conclusion You shouldn't be afraid of organization because it is (3)________being so. Write down your List everything you need, plan. (2)________the steps you will follow. (4)________three Different ways to carry out your plan. Do one thing at a Stick to the order of your time. plan. Finish what you have started. 五、单词拼写)
21. 单词拼写
根据下列句子及所给单词的首字母或中文,在答题纸上按题号写出各单词正确的完全形式。
(1)You’ve put me in a very a________ position and now I don’t know how to deal with the matter.
(2)She was very upset and she s________ that she hadn’t told anyone.
(3)Our international ________ (信誉) is excellent
To make sure that you can have some (5)________choices when one way doesn't work. To save your interest, motivation and energy. To get your plan carried out completely. 试卷第9页,总20页
(4)My father had not much ________( 相信 ) in doctors of traditional Chinese medicine.
(5)We need to think more about ________ ( 循环利用 ) our waste.
试卷第10页,总20页
参与试题解析
2021学年安徽某校高二10月月考英语试卷
一、单项选择 1.
【答案】 A
【考点】 动名词 【解析】
试题分析:考查非谓语动词。句意:你认为什么让他不高兴?丢钱包了。What在句子中做主语,只有动名词可做主语,故选A项。 【解答】 此题暂无解答 2.
【答案】 C
【考点】 名词辨析 【解析】
试题分析:考查名词辨析。 A. determination决定;B. attitude 态度;C. responsibility责任;D. quantity数量;句意:制造商否认了对于滥用而造成了损失的责任。根据句意选C项。 【解答】 此题暂无解答 3. 【答案】 B
【考点】 过去分词 动词辨析
【解析】
试题分析:考查动词短语及非谓语动词。句意:这篇课文由两封信绘成,写给青年杂志读者来信专栏的。 Be made up of 由。。组成,, written 是过去分词做后置定语用来修饰two letters,故选B项。 【解答】 此题暂无解答 4. 【答案】 B
【考点】 情态动词 【解析】
试题分析:考查情态动词;句意:他不可能去上海了,因为我刚刚看见他了。 can't have done过去不可能做了,must have done过去一定做了,mustn't不和havedone连
试卷第11页,总20页
用,can和have done表示推测,连用一般用否定和疑问句,选B. 【解答】 此题暂无解答 5.
【答案】 C
【考点】 代词 【解析】
试题分析:考查it用法。句意:坦白说,这些货物要是能够尽快送达我将感激不尽。it作appreciate的形式宾语,to be frank,是插入语,if引I导真正的宾语从句。选C. 【解答】 此题暂无解答 6.
【答案】 B
【考点】 动词辨析 【解析】
试题分析:考查动词短语。句意:如果他继续这样,他将最后搬起石头砸自己的脚,自食后果。End up doing以。。为结束,故选B项。 【解答】 此题暂无解答 7. 【答案】 D
【考点】 数词 【解析】
试题分析:考查倍数表达。句意:据说他的新公寓是旧的三倍大。问的是下面哪个不能用。表示倍数的句型归纳:①倍数+as+形容词或副词原级+as. 如:This bridge is three times as long as that one. 这座桥是那座桥的三倍长。②倍数+形容词或副词的比较级+than. 如: This bridge is three times longer than that one. 这座桥是那座桥的三倍长。 ③倍数+the size / length / weight. .. + of+比较对象。如:Thisbridge is three times the length of that one. 这座桥是那座桥的三倍长。 ④倍数+what引I导的从句。如:The college is twice what it was 5years ago. 这所大学是它五年前的两倍大。 【解答】 此题暂无解答 8. 【答案】 A
【考点】 形容词辨析 【解析】
试题分析:考查形容词:ABC都是“可能”, D项是“确定”,句意:研究表明,如果人们总是坐在电脑屏幕面前很长时间会有背部的问题。所以在ABC里面选择,这里使用的
试卷第12页,总20页
是句型:Sb/Sth is likely to do. .,其他两个单词不能用于这个句型,选A. 【解答】 此题暂无解答 9.
【答案】 D
【考点】 不定式 【解析】
试题分析:考查动词的用法。句意:小孩子迫切地想玩电脑游戏,所以假装已经完成了作业。Pretend to have done 假装已经完成了某事,故选D项。 【解答】 此题暂无解答 10. 【答案】 D
【考点】 不定式 动名词 固定用法
【解析】
试题分析:考查非谓语动词句意:试图说服他戒烟是没有用的因为他年轻时就上瘾了。第一空是句型:It's no use doing“做某事是无用的”,第二空考查词组:persuade sb to do,故选D项。 【解答】 此题暂无解答 11.
【答案】 B
【考点】 固定用法 【解析】
试题分析:考查短语辨析。 A. other than除了;B. rather than 而不是;C. less than 少于;D. more than 多于;句意:我认为鲍伯而不是皮特应该为事故负责。根据句意选B项。 【解答】 此题暂无解答 12.
【答案】 A
【考点】 名词的数 句子基础知识
【解析】
试题分析:考查名词。句意:他对于知识的渴望十分的迫切。根据句意选A项。 【解答】
试卷第13页,总20页
此题暂无解答 13.
【答案】 C
【考点】 固定用法 【解析】
试题分析:考查连词辨析。 A. Only if要是。 。 就好了;B. As if 好象;C. What if 倘若;D. Even if 即使;句意:飞机马上就要起飞了。倘若我们不能及时赶到怎么办?搭下一趟航班。根据句意选C项。 【解答】 此题暂无解答 14.
【答案】 C
【考点】 动词辨析 【解析】
试题分析:考查短语辨析。 A. broken in 闯入;B. hung upi闲逛;C cut off切断;D. put down放下;句意:因为没有硬币投入电话箱所以我的电话中断了。根据句意选C项。 【解答】 此题暂无解答 15. 【答案】 A
【考点】 不定式 被动语态
【解析】 试题分析:。句意:先生,你还有什么要打印的吗?没有了,你可以休息一会或做点别的事了。To be done做后置定语用来修饰anything,表示这个动作还没有发生,故选A项。 【解答】 此题暂无解答 二、完形填空 16.
【答案】 D D A C B A B
试卷第14页,总20页
D B A C C A B D A C B B A
【考点】 日常活动 【解析】
(1)D考查介词及语境的理解agree to some degree在一定程度上“同意”。作者先说在一定程度上“同意”上述人对贝克汉姆相貌和球技的看法,为下一步阐述自己的观点做好铺垫,故选D项。
(2)D考查动词短语及语境的理解A. learn from向某人学习;B. learn学习;C. know知道,认识;D. know about了解。根据下文and how much they know about football可知这里用的是know about;从后面的how much看,作者是在“质问“对方对贝克汉姆和足球究竟知道多少。故选D
(3)A考查短语及语境的理解A. apart from 除了;B. except for除了C. except 除。。这外;D. rather than而不是;从上文中也能找到相同的短语。apart from his appearance有些人喜欢贝克汉姆仅仅是因为他的外貌。对足球除了进球还究竟知道多少呢,故选A项。
(4)C考查定语从句及语境的理解。此题为“介词+关系代词”引导定语从句,about 与be uncertain搭配。uncertain和前面的
unfamiliar相互补充,说明人们对待事情的盲目性。此处主要是把握前面be unfamiliar with对后文的作用,前面是“对……不熟悉”,后面应是“对……不肯定”。故选C (5)B考查副词及语境的理解。 A. not不;B. as well as和,表并列;C. rather than而不是;D. but但是。从上文中的we all判断, “不仅仅是我,还有我的朋友”,故选B (6)A考查短语及语境的理解从下文的意义上判断,为“生活中的乐趣之一”。人们把盲目追星当作生活的乐趣之一,故选A项。
(7)B考查连词及语境的理解A. nor 也不;B. or 或者;C. and 并且;D. or else否则;否定句中用or连接。“不要达到疯狂和胡闹的程度,故选B项。
(8)D考查动词及语境的理解。“正如俗语所说的”,此四个选项都有“说”之意,然而它们都有自己的搭配,A. speaks“说语言,演讲\"; B. talks“交谈”; C. tells\"告诉”;如用says是正确的,此题中的goes与says同义。故选D
试卷第15页,总20页
(9)B考查动词及语境的理解。 A. take 拿走;B. judge判断;C. accept 接受;D.
conclude推断。judge. .. by. .. 或judge. .. from. .”根据. …. 判断”,从上句中能找到相同的意义。我们不应该以貌取人,故选B项。
(10)A考查动词及语境的理解。 A. makes sb sb使某人成为某人;B. causes促使;C. builds建造;D. creates创造。”是一个人好的品德和贡献才得以成为明星”。make之后接复合宾语。明星最重要的东西是他们的“性格”和对社会的贡献,这个能使他们成为一个明星或者令人难忘的一个人。故选A
(11)C考查形容词及语境的理解A. more更多的;B. much多;C. less更少;D. worse 更坏;从上下文意义上判断,“在外貌上要少说”。故选C.
(12)C考查动词及语境的理解。falling in deep thought当“陷入沉思”讲从句子结构上分析,用现在分词形式作伴随状语。如果用谓语动词必须用and表并列。如果我们闭上眼睛,陷入沉思,故选C
(13)A考查定语从句及语境的理解。从句子结构上分析,此处为定语从句,that代替先行词things,所以谓语用复数形式,关系代词在从句中作主语,that 不能省略。故选A
(14)B考查动词及语境的理解。A. lack缺乏;B. have有;C. include包括;D. cover覆盖。此句的句子结构较复杂,主语是前面的the things,此题要填谓语动词,由于主语和谓语之间有一个定语从句,造成了句子的复杂性。意义为“……有明确的意义”。故选B
(15)D考查短语及语境的理解。 A. in fact事实上;B. indeed的确;C. in a while一会儿;D. sooner 迟早。or later从意义上判断, ”如果我们不注重内含,满足表面的东西,迟早会发现我们将一无所获”。 故选D.
(16)A考查连词及语境的理解A. because 因为;B. even though即使;C. so 因此;D. although虽然;从句子的连接上分析有“因果”关系,故选A项。
(17)C考查连词及语境的理解。A. even if即使;B. although尽管;C. unless 除非;D. i如果。从意义上判断,“除非我们意识到这点并做某些改变,否则的话……”,故选C项。
(18)B考查名词及语境的理解。A. joy高兴;B. progress进步;C. effort努力;D. work工作。从意义上判断,“更注重内含是一个人进步(成熟)的象征”。故选B (19)B考查动词及语境的理解。A. cares关心;B. pains费心;C. worries担忧;D.
minds思想。pains在此为及物动词,意为“费(苦)心”,这种意义与上下文是相通的。如果我们对一切事情深入思考的话,无论是多么的使我们费心,我们将最终证明我们已经长大,故选B
(20)A考查动词及语境的理解A. become成为;B. made 使;C. had 有;D. come 来;如果我们对一切事情深入思考的话,无论是多么的使我们费心,我们将最终证明我们已经长大,我们已经成为多么的敏感、多么的成熟和多么的聪明的人,故选A项。 【解答】 此题暂无解答 三、阅读选择 17.
【答案】 A
试卷第16页,总20页
C B D A
【考点】
日常生活类阅读 推理判断题 标题归纳题
【解析】
文章大意:主要介绍了美国父母教育孩子 的方式,孩子们从小就被教导要思考,允许他们做一些决定和犯错,失败往往比成功更能教会孩子. 【解答】
41题A 细节题:从文章的第一句话At 18,
many American young people go off on their own.看出美国年轻人18岁. 42题答案:C 细节题:从文章的第二段第二句话
Children as young as 2 begin to put away their toys and dress themselves.看出美国孩子2岁自己穿衣服.
43题答案:B细节题:从文章的第三段第二句话As soon as a child understands the value of money,
he or she receives a weekly allowance.看出这是零花钱.
44题答案:D细节题:从文章的第三段的最后一句话If the child wants more money,it must be earned by doing extra chores.看出孩子可以做些零活挣零花钱.
45题答案:A主旨题:从文中的大意主要介绍了美国父母教育孩子 的方式,孩子们从小就被教导要思考,允许他们做一些决定和犯错,失败往往比成功更能教会孩子.培训他们的,故选择A. 18. 【答案】 B C D A B
【考点】
人物故事类阅读 【解析】
当我在八年级的时候,我在进行期末考试.在考试期间,坐在我旁边的女孩倾斜身子,想和我耳语,问问我是否有多余的笔.她的钢笔没有水,不能用了.交卷之后,所有其他学生都走了,老师让我待在教室里.后来我发现他认为我考试作弊了. 【解答】
(1) B. 细节理解题.根据\" I was in the eighth grade at the time, \"可知,当时我在八年级.故选B.
(2) C. 细节理解题.根据\"She showed me that hers was out of ink(墨水) and would
试卷第17页,总20页
not write.\"可知,她给我看她的钢笔墨水用完了,不能写字了.故选C.
(3) D. 细节理解题.根据\" Later, after the test papers had been handed in, the
teacher asked me to stay in the room when all the other students could leave.\"可知,后来,试卷交上来后,老师叫我待在教室里,其他同学都可以走了.故选D.
(4) A. 细节理解题.根据\"she talked about how important it was to stand on your own two feet and be responsible for your own acts. For a long time, she talked about honesty and the fact that when people do something dishonest, they are really cheating
themselves.\"可知,她谈到了的重要性和对自己的行为负责.很长一段时间里,她一直在谈论诚实,以及当人们做不诚实的事情时,他们实际上是在欺骗自己.没有提到关于\"你长大后应该有所帮助\"的事情.故选A.
(5) B. 细节理解题.根据\"I took a pen out of my pencil box and put it on her desk.\"可知,作者从铅笔盒里拿出一支钢笔,放在她的书桌上.故选B. 19. 【答案】 B A B D
【考点】 阅读理解综合 完形综合 推理判断
【解析】
本文讲述了作者乔迁新居后安装了防盗警报系统.可是这个系统是为没有壁虎的欧美家庭设计的,因此闹出点笑话. 【解答】
(1)B.细节理解题. 根据短文第一段We are much happier in our new house because it has a large garden,and you know how enthusiastic we both are about gardening. 我们住在我们的新房子更快乐,因为它有一个大花园,你知道我们俩多么热衷于园艺.故选B项.
(2)A.推理判断题.短文第二段讲述一只普通的壁虎就引发了报警器报警.安装报警器的目的是防止窃贼,所以可以推断报警器意外报警.故选A项.
(3)B.推理判断题.根据短文第一段Mary wanted to get a dog to keep out
burglars.玛丽想养只狗防贼,和最后一段if you'd like a burglar alarm system free of charge, just let us know报警器意外报警使得作者想把它免费送人,可知作者会买只狗.故选B项.
(4)D.推理判断题.根据最后一段I won't bother to finish this story but if you'd like a burglar alarm system free of charge, just let us know. 我不想结束这个故事,但是如果你想要一个免费的防盗警报系统,请告诉我们.作者用幽默的语气告诉读者他要拆掉报警器.故选D项. 四、任务型阅读 20.
试卷第18页,总20页
【答案】
Purposes/Aims,including,worth,Prepare,other
【考点】 填表格型 【解析】
作者认为自己曾经是个最邋遢的人,经过多年尝试及向他人学习,最终找到让自己变得干净整洁的方法﹣﹣﹣﹣﹣制定并执行计划.本文主要介绍了让生活变得有秩序的方法. 【解答】
(1)Purposes /Aims.考查可数名词复数.根据第二段Make a general list of everything you need to have and do to make your plan happen. 可知制定一个大致的清单是为了制定计划,因此判断制定计划是目的,因而判断这一栏是在讲做这些的目的,故答案为Purposes /Aims.
(2)including.考查介词.根据第二段 Make a general list of everything you need to have and do to make your plan happen. Make a list of all steps that need to be completed and think about what needs to be done.可知要列一个清单,清单包括需要完成的步骤以及考虑下需要做什么,因而判断空格处用介词词组作状语,意为包含,故答案为including.
(3)worth.考查形容词,根据文章最后一段 So, don't be afraid of organization.以及本段中 It pays to be organized, after all.可知:不要害怕组织,因为它是值得的.It pays to do sth.值得做某事,可以转换成be worth doing sth.故填:worth.
(4)Prepare.考查动词,根据第四段中You should make sure that if, for some reason, way one doesn't work, you have way two and way three to depend on. So, different
ways are needed at hand.可知:你应该确保,如果因为某种原因,一种方法不起作用,你有第二种方法和第三种方法可以依靠.所以,需要准备不同的方法.根据表格中动词write,do, finish可知这里要用动词原形,故填:Prepare.
(5)other.考查代词,根据第四段中 You should make sure that if, for some reason, way one doesn't work, you have way two and way three to depend on.可知:此项建议的目的是确保一种方法不起作用时,有另外的方法可选择.故填:other. 五、单词拼写 21.
【答案】
(1)awkward (2)swore (3)credit (4)belief (5)recycling 【考点】 词汇运用题 动词时态 固定用法
【解析】
(1)awkward考查形容词。句意:你把我处于一个很尴尬的局面,现在我不知道如何来处理。
(2)swore考查动词的时态。句意:她非常的不安,她发誓谁也没有告知。
试卷第19页,总20页
(3)credit考查名词。句意:我们的国际声誉是非常好的。 (4)belief考查名词。句意:我的父亲不相信中医。
(5)recycling考查动词。句意:我们需要多关注废水的循环利用。About是介词,后面用动名词形式。 【解答】 此题暂无解答
试卷第20页,总20页
因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容