叨叨游戏网
您的当前位置:首页仁爱英语七年级上期末考试卷

仁爱英语七年级上期末考试卷

来源:叨叨游戏网
2023年5月21日初中英语作业

学校:___________姓名:___________班级:___________考号:___________

一、单项选择

1.—How was your summer vacation?

—Great! We went to Vancouver ________ big city in Canada. A.a

B.an

C.the

D./

2.The boy found ________ easy to fly kites. A.that

B.it

C.this

D.it’s

3.— I’m not sure if he ________ tomorrow.

— Don’t worry. I think if he ________, he will give you a call. A.will come; will come C.comes; will come

4.— Excuse me, is this ________ egg? — No, it’s ________ cake. A.an, a

B.a, a

C.a, an

D.an, an

B.will come; comes D.comes; comes

5.This is ________ bedroom. It’s tidy and nice. A.Lily’s and Lucy’s B.Lily and Lucy’s

C.Lily’s and Lucy

D.Lily and Lucy

6.—Shall we meet at the gate of the park at 8:30 tomorrow morning? —I won’t be free then. Let’s make it ________ day. A.other

B.the other

C.another

D.others

7.She is ________ university student and she likes playing ________ guitar. A.a; /

B.a; an

C.a; the

D.an; /

8.—Will you and your parents go back to your hometown this winter holiday? —Yes. We usually visit ________ during the Spring Festival. We are a big family. A.relatives

B.friends

C.teachers

9.I can’t understand what you say, ________ you speak too quickly. A.so

B.because

C.but

D.or

10.—How much is the ________? —9 dollars. A.skirt 11.—________

试卷第1页,共8页

B.shoes

C.trousers

D.sweaters

—He is Jack. A.Who’s he?

B.Is he from Xi’an? C.Where are you from? D.How old is he?

12.Please call Mary ________ 687-8068. A.at

B.to

C.in

D.for

13.I usually have ________ egg, some bread and a glass of milk for my breakfast. A.a

B.an

C.the

D./

14.— ________ is he? —He is Mike. A.What

B.How

C.Who

D.When

15.—I don’t like the green coat. —____ the red one? A.What’s

B.Where’s

C.What about

D.How

二、阅读还原5选5

Look at this photo. ____16____ He comes from America. He has a big nose and a wide mouth. He is short and strong like me. The girl next to him is his sister, Jane. ____17____ She is in a new dress. Her favorite actor is Yang Mi. ____18____ Can you guess? It’s Jackie Chan. He thinks they look the same.

Peter and Jane are in Beijing now. They are in the same school, but they are in different grades. ____19____ Kangkang is his classmate. Jane is in Grade Seven. ____20____ She is a young teacher and Jane likes her very much.

根据材料内容,从下面五个选项中选出能填入文中空缺处的最佳选项,使短文意思通顺。A.Who is Peter’s favorite actor? B.Miss Liu is her Chinese teacher. C.She has a round face and big eyes. D.Peter is in Grade Eight. E.The boy in black is Peter.

三、完形填空

Nancy is ___21___ an e-mail from her friend Eric. She is very happy to get the e-mail. Eric writes about his school days. He is a student in Xiaohua Middle School. He likes his

试卷第2页,共8页

school very much. The school is not big but ___22___. The ___23___ and chairs are new. Look, he is sitting ___24___ the classroom. He is having an English class. His teacher is ___25___ to them. Eric doesn’t go to school at the weekend. He gets up at six on Saturday. He exercises in the park for an hour. Then he eats his ___26___. He helps his mother do the dishes. At eight he begins to do his homework. He has lunch in a fast food restaurant. In the afternoon, he goes shopping ___27___ his mum. He plays basketball ___28___ 3 o’clock to 6 o’clock. At night, he talks with his grandparents. They are both over 90 years old but they’re still(仍然) very ___29___.

Eric ____30____ his school days and his weekend. 21.A.reading 22.A.old 23.A.doors 24.A.in 25.A.busy 26.A.breakfast 27.A.with 28.A.between 29.A.young 30.A.enjoys

B.looking B.small B.classrooms B.on B.strict B.lunch B.to B.from B.healthy B.has

C.seeing C.tidy C.schoolbags C.under C.friendly C.supper C.for C.at C.nice C.dislikes

D.watching D.close D.desks D.behind D.great D.dinner D.and D.on D.happy D.goes

四、阅读单选

Barry and Kim are twin brother and sister. They are in the same school. But they like different sports. Barry likes soccer. He is in the school soccer club (俱乐部), and he plays soccer every day. He has nine soccer balls in his bookcases. He also likes volleyball. He has two white volleyballs and blue volleyballs.

But Kim doesn’t like soccer or volleyball. She likes tennis. Tennis is interesting. She is in the school tennis club and she plays tennis every day. She has seven tennis balls and two tennis rackets (球拍) in her room. She also likes baseball. She has five baseballs: two green baseballs and three yellow baseballs. She usually plays baseball with her friends after school. 31.What club is Barry in? A.The school soccer club.

B.The school volleyball club.

试卷第3页,共8页

C.The school tennis club. 32.What does Kim like? A.Soccer and volleyball. C.Soccer and baseball.

33.Which of the following is NOT TRUE? A.Barry is Kim’s brother. C.Kim doesn’t have tennis rackets.

D.The school baseball club.

B.Tennis and volleyball. D.Tennis and baseball.

B.Barry plays soccer every day. D.Kim has 2 green baseballs.

Hello, everyone! I am Jack. This is my good friend, Henry Ned Greenall. He is from London. He’s thirteen years old and I’m thirteen, too. We are in Grade Seven. We like all things in the school and we’re happy every day in the school. We like summer because our favourite sport is swimming.

Henry likes music very much and his mother Emma is a music teacher. Every student in her class likes her because she is nice. Henry’s dad, David, is American. He works in No.1 Hospital. He is not a doctor but a nurse. It is amazing. His grandparents are good at drawing. Every Sunday from 8:00 am to 2:00 pm they help me to draw. Henry has an 8-year-old sister, Lucy. Watching birds is her favourite sport, like me!

I’m happy to have a good friend like him! 34.What’s the last name of Jack’s good friend? A.Ned.

B.Lucy.

C.Henry.

D.Greenall.

35.The word “amazing” in Paragraph 2 means “_______”. A.令人生气的

B.令人沮丧的

C.令人诧异的

D.令人开心的

36.How many hours do Henry’s grandparents help Jack to draw? A.5 hours.

B.6 hours.

C.7 hours.

D.8 hours.

37.What can we know from the reading? A.Lucy is thirteen. American.

How do you spend your spare time? There will be different answers to it. Most people in

试卷第4页,共8页

B.David is a doctor. C.Jack likes school. D.Henry is

Britain have their own ways of spending free time. Sometimes they just want to have a rest, but they try to do something more pleasant most of the time. They have many different hobbies. They help them to get away from their everyday problems and spend their free time happily.

Many British people like traveling. They look for new places that they have never been to and add new and exciting experiences to their journey. Some of them like to climb mountains, others like to go to the sea or a lake to swim, because these can make them get exercise and are good for their health.

Many British people also like to do sports in their free time. They are usually crazy about football, and football is seen as the British national sport. Many football fans may support a certain team, so they go to watch every match of the team they support (支持), and they buy many things about the team. Watching sports and doing it are both good ways to relax.

What’s more, doctors say that doing sports is very good for the health. Many people in town, especially young men, often go to the gym to take the exercise classes to keep fit.

Besides these ways, British people have many other ways to spend their free time. And they really enjoy their free time.

38.British people have many different hobbies in order to ________. A.solve their daily problems C.make some friends

B.finish all their work

D.relax themselves in their spare time

39.Why do some British people like climbing mountains? A.Because they hate traveling. B.Because they can get exercise from it. C.Because they can find a new place. D.Because it is comfortable and funny.

40.Which of the following sports is NOT mentioned (提到) in the passage? A.Playing football. C.Skating.

41.What is the main idea of paragraph3?

A.Football is many British people’s favourite sport. B.Young British people often go to the gym. C.All the British people do sports in their spare time.

试卷第5页,共8页

B.Climbing mountains. D.Swimming.

D.Most British people like watching sports. 42.What can we learn from the passage? A.British culture is colorful. B.We can have many ways of spending our free time. C.A doctor can give you good advice. D.It is no need doing sports. Name Age(年龄) Telephone number City (城市) Family members (成员) Eric Bob Amy Fiona 12 11 13 14 8768-2029 7033-8385 3544-5681 7092-5536 Shanghai Beijing Changsha Beijing Parents, two sisters Parents , three sisters Parents, one sister, one brother Parents, two brothers 43.Who is the oldest (年龄最大的)? A.Bob.

B.Eric.

C.Amy.

D.Fiona.

44.What is Amy’s telephone number? A.3544-5681.

B.7033-8385.

C.8768-2029.

D.7092-5536

45.Bob and Fiona are in ________. A.Beijing

B.Changsha

C.Shanghai

D.Chengdu

46.________ has two brothers. A.Eric

B.Fiona

C.Amy

D.Bob.

47.Bob has (有) ________ sisters. A.1

B.2

C.3

D.4

五、语法填空

Birthday Food Around the World

What would people like __48__ (eat) on their birthday? The answer would be different in different __49__ (country).

In many countries, people have birthday cakes with candles. The number of candles is the __50__ (person) age. The birthday person must make a wish and blow out the candles. If 试卷第6页,共8页

he or she __51__ (blow) out all the candles in one go, the wish will come true. In the UK, people sometimes put a candy in a birthday cake. The child with the candy is __52__ (luck). In China, it is getting popular __53__ (have) cake on your birthday. But many people still eat very long noodles for their birthday. They never cut up the noodles because the long noodles __54__ (be) a symbol of long life. In some places, __55__ (China) people also eat eggs on their birthday. They are a symbol of life and good luck. All of __56__ (this) birthday foods may be different, but the __57__ (idea) are the same. They bring good luck to the birthday person.

六、根据情景写句子

58.你欢迎大家到长汀来,可以这样说: ______________________________! 59.你想问几点了,该怎么问?

________________________________________

60.你想告诉对方你和妹妹在相同的学校,但不在相同的班级,你说:

____________________________________________________________________________________________

61.你想把你班的新同学Li Ping介绍给你朋友Zhang Tao, 你该怎么说. _________________________________________________. 62.早晨向别人问好,你可以这样说:

_________________________________________________________________________.

七、根据图画及所给单词写出句子

根据图示,写出与内容相符的句子,句末标点已给出。 63.

he, in _____________________?

. these, your _____________________?

65.her, 6378-26 _____________________.

试卷第7页,共8页

66.that, apple _____________________? 67.

they, the same _____________________.

八、话题作文

68.My family

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

试卷第8页,共8页

参:

1.A

——你的暑假怎样?——很棒!【详解】句意:我们去了温哥华,加拿大的一座很大的城市。 考查冠词。a不定冠词,放在辅音音素开始的单词前;an不定冠词,放在元音音素开始的单词前;the定冠词,表示特指。根据“big city in Canada”可知表示泛指“一座城市”。“big”是辅音音素开始的单词。用定冠词“a”。故选A。 2.B

【详解】句意:这个男孩发现放风筝很容易。

that那个;it它;this这个;it’s为it is的缩写。考查代词词义辨析。根据find+it+adj.+to do sth.结构可知,此处使用it作形式宾语,真正的宾语是后面的动词不定式。故选B。 3.B

【详解】句意:—— 我不确定他明天是否会来。—— 别担心。我想如果他来了,他会给你打电话的。

考查宾语从句和条件状语从句。根据“I’m not sure”可知,此句是宾语从句,if意为“是否”;再者根据“tomorrow”可知,此句时态用一般将来时,因此第一空will come符合句意;根据“he will give you a call”可知,第二个if意为“如果”,是条件状语从句,结合“主将从现原则”,此空应用一般现在时,主语是第三人称单数,因此第二空comes符合句意。故选B。 4.A

【详解】句意:——打扰一下,这是一个鸡蛋吗?——不,它是一个蛋糕。

an一个,a一个,考查冠词。修饰元音音素开头的单数名词;修饰辅音音素开头的单数名词。egg是元音音素开头,因此用不定冠词an修饰。cake是辅音音素开头,因此用不定冠词a修饰,故选A。 5.B

【详解】句意:这是莉莉和露西的卧室。它既整洁又漂亮。

Lily’s and Lucy’s莉莉和露西各自有的;Lily and Lucy’s莉莉和露西共有的;考查名词所有格。

Lily’s and Lucy错误写法;Lily and Lucy莉莉和露西。根据题干中“bedroom”是单数,所以应是共有的。故选B。 6.C

【详解】句意:——我们明天早上8:30在公园门口见面好吗?——那时我没空。我们改天再说吧。

答案第1页,共9页

考查代词辨析。other其他的;the other另一个;another另一个(三者以上);others其他的人或物。根据“Let’s make it … day”可知,改天再说,此处指不确定的某一天,故选C。 7.C

【详解】句意:她是一名大学生,她喜欢弹吉他。

考查冠词辨析。此处表示“一名大学生”,表泛指,且university是以辅音音素开头的单词,故第一空应填a。演奏西洋乐器,乐器前要加the,故选C。 8.A

【详解】句意:——这个寒假你和你的父母会回到你们的家乡吗?——是的。我们通常在春节期间探亲。我们是一个大家庭。

考查名词辨析。relatives亲戚;friends朋友;teachers老师。根据“We are a big family”可知春节期间要拜访亲戚。故选A。 9.B

【详解】句意:我听不懂你在说什么,因为你说得太快了。

so所以;because因为;but但是;or或者。考查连词辨析。根据“you speak too quickly”可知,此处解释听不懂的原因,要用because。故选B。 10.A

【详解】句意:——这条裙子多少钱?——9美元。

考查名词以及主谓一致。skirt裙子;shoes鞋;trousers裤子;sweaters毛衣。根据“is”可知,此空应填名词的单数形式,四个选项中只有A选项是单数形式,故选A。 11.A

【详解】句意:——他是谁?——他是杰克。

考查特殊疑问句。Who’s he?他是谁;Is he from Xi’an?他来自西安吗;Where are you from?你从哪里来;How old is he?他几岁了;根据回答“He is Jack.”可知,此处问的是“他是谁”,故选A。 12.A

【详解】句意:请拨687-8068给玛丽打电话。

考查介词辨析。at提供电话号码时用;to朝,向;in在……里面;for为了。“call sb. at +电话号码”意为“拨……给某人打电话”,是固定搭配。故选A。 13.B

【详解】我早餐通常吃一个鸡蛋, 一些面包和喝一杯牛奶。

答案第2页,共9页

考查冠词的用法。a一个, 不定冠词,泛指,修饰以辅音音素开头的单词;an不定冠词,泛指,修饰以元音音素开头的单词;the定冠词,特指前面出现的人或物;根据“have ... egg”可知此处泛指,egg以元音音素开头,应用an,表示“一个鸡蛋”。故选B。 14.C

【详解】句意:——他是谁?——他是迈克。

考查特殊疑问句。What什么;How怎么样;Who谁;When何时。根据“He is Mike.”可知,此处询问对方是谁,用who引导特殊疑问句。故选C。 15.C

【详解】句意:——我不喜欢这件绿色的外套。——那件红色的呢?A. What’s什么;B. Where’s哪儿;C. What about……怎么样;D. How如何。征询别人意见或建议时用What/How about ... ? 表示“……怎么样?”,故选C。 16.E 17.C 18.A 19.D 20.B

【导语】本文主要介绍彼得和他妹妹简的情况。

16.根据“Look at this photo.”和“He comes from America.”可知,此处是介绍照片中的人物;E选项“穿黑衣服的男孩是彼得。”符合语境。故选E。

17.根据“The girl next to him is his sister, Jane.”可知,此处是要介绍简的情况;C选项“她有一张圆脸和一双大眼睛。”符合语境。故选C。

18.根据“Her favorite actor is Yang Mi.”和“Can you guess? It’s Jackie Chan.”可知,此处是介绍彼得最喜欢的演员是谁;A选项“彼得最喜欢的演员是谁?”符合语境。故选A。

19.根据“They are in the same school, but they are in different grades.”和下文“Jane is in Grade Seven.”可知,此处是介绍彼得所在年级;D选项“彼得在八年级。”符合语境。故选D。 20.根据“She is a young teacher and Jane likes her very much.”可知,此处是介绍一位老师;B选项“刘老师是她的语文老师。”符合语境。故选B。

21.A 22.C 23.D 24.A 25.C 26.A 27.A 28.B 29.B 30.A

【分析】本文是一篇记叙文,提到了埃里克给南希所写信件的具体内容。 21.句意:南希正在读朋友埃里克的电子邮件。

答案第3页,共9页

reading阅读;looking看;seeing看见;watching观看。空格后为an e-mail,应搭配动词read,意为“读邮件”,故选A。

22.句意:学校不大,但很整洁。

old旧的;small小的;tidy整洁的;close接近的。根据下文“The desks and chairs are new”可知,学校不大但却很整洁。故选C。 23.句意:桌子和椅子是新的。

doors门;classrooms教室;schoolbags书包;desks书桌。空格后为“and chairs”,由此可推断,此处指的是教室内的课桌和椅子都是新的。故选D。 24.句意:看,他正坐在教室里。

in在……里;on在……上;under在……下;behind在……后面。根据下文“He is having an English class”可知,此处指的是埃里克正坐在教室里。故选A。 25.句意:他的老师对他们很友好。

busy忙碌的;strict严格的;friendly友好的;great好的。根据空格后“to them”提示,此处指的是老师对他们的态度,strict和friendly符合语境,但strict通常搭配介词with,即be strict with,而friendly通常搭配介词to,即be friendly to,故选C。 26.句意:然后他去吃早餐。

breakfast早餐;lunch午餐;supper晚餐;dinner晚餐。根据上文“He gets up at six on Saturday”可知,此处指的是他起床后的一些动作,时间在早上,所以是吃早餐。故选A。 27.句意:下午,他和妈妈一起去购物。

with和……一起;to去;for为了;and和。根据句子结构,主谓宾完整,故应用介词表随同,此处指的是和妈妈一起去购物,故应用介词with,故选A。 28.句意:他从3点打篮球到6点。

between介于……之间;from来自;at在(某处);on在……上。from … to …为固定搭配,意为“从……到……”,符合句意,故选B。 29.句意:他们都已经90多岁了,但仍然很健康。

young年轻的;healthy健康的;nice漂亮的;happy快乐的。根据上文“They are both over 90 years old”可知,埃里克的爷爷奶奶都已经90多岁了,但还是很健康的,故选B。 30.句意:埃里克喜欢上学日和周末。

enjoys喜爱;has有;dislikes不喜欢;goes去。根据上文“He likes his school very much”可推断,埃里克很喜欢自己的学校生活以及周末生活的。故选A。

答案第4页,共9页

31.A 32.D 33.C

【导语】本文是一篇记叙文。文章主要介绍了双胞胎兄妹巴里和金喜欢不同的体育运动和他们的运动收藏。

31.细节理解题。根据“Barry likes soccer. He is in the school soccer club”可知巴里在学校足球俱乐部,故选A。

32.细节理解题。根据“But Kim doesn’t like soccer or volleyball. She likes tennis”和“She also likes baseball.”可知金喜欢网球和棒球,故选D。

33.细节理解题。根据”She has seven tennis balls and two tennis rackets in her room.”可知她房间里有七个网球和两个网球拍, 所以金没有网球拍是错误的。故选C。 34.D 35.C 36.B 37.C

【导语】本文主要介绍了Jack和Jack的好朋友及其家庭。

34.Ned是中名;Greenall是姓氏。细节理解题。根据“Henry Ned Greenall.”可知Henry是名;故选D。

35.词义猜测题。根据“He works in No.1 Hospital. He is not a doctor but a nurse.”可知男士当护士很少,所以amazing表示“令人诧异的”。故选C。

36.细节理解题。根据“Every Sunday from 8:00 am to 2:00 pm they help me to draw. ”可知每个星期天早上8点到下午2点,他们帮Jack画画,一共6个小时,故选B。

37.细节理解题。根据“We like all things in the school and we’re happy every day in the school. ”可知Jack喜欢学校,故选C。

38.D 39.B 40.C 41.A 42.B

【导语】本文是一篇说明文。文章主要介绍了英国人是如何度过自己的业余时间以及英国人的爱好。

38.细节理解题。根据“They have many different hobbies. They help them to get away from their everyday problems and spend their free time happily.”可知,英国人有许多不同的爱好,这可以帮助他们摆脱日常问题,快乐地度过空闲时间。故选D。

39.细节理解题。根据“Some of them like to climb mountains, others like to go to the sea or a lake to swim, because these can make them get exercise and are good for their health.”可知,他们中的

答案第5页,共9页

一些人喜欢爬山,其他人喜欢去海边或湖里游泳,因为这些东西可以让他们得到锻炼,有益于他们的健康。故选B。

40.细节理解题。根据“They are usually crazy about football”;“Some of them like to climb mountains, others like to go to the sea or a lake to swim,”可知,文中提到了踢足球、游泳、爬山,没有提到滑冰。故选C。

41.段落大意题。文章第三段主要介绍了英国人对足球的热爱,足球是他们最喜欢的运动。故选A。

42.细节理解题。根据“How do you spend your spare time? There will be different answers to it.”可知,本文以英国这个国家为例,介绍了英国人丰富多彩的业余生活,我们从中也学到了度过自己的业余时间的很多方式。故选B。 43.D 44.A 45.A 46.B 47.C

【分析】本文是应用文,以表格形式介绍了艾力克等四人的姓名、年龄、城市及家庭成员等信息。

43.细节理解题。根据表格第二列的年龄信息,可知14岁是最大年龄,其对应的名字是Fiona,所以年龄最大的是Fiona,故选D。

44.细节理解题。根据表格第三列的电话号码信息,可知Amy所对应的电话号码是3544-5681,故选A。

45.细节理解题。根据表格第四列的城市信息,可知Bob和Fiona所对应的城市均为Beijing,所以Bob和Fiona两人都在北京,故选A。

46.细节理解题。根据最后一列的家庭成员信息,可知“Parents, two brothers”所对应的名字是Fiona,所以Fiona有两个兄弟,故选B。

47.细节理解题。根据表格第一列名字信息和最后一列家庭成员信息,Bob所对应的家庭成员信息一栏内容是Parents , three sisters,可知Bob有三个姐妹,故选C。

48.to eat 49.countries 50.person’s 51.blows 52.lucky 53.to have 54.are 55.Chinese 56.these 57.ideas

【分析】本文是文化类阅读,主要介绍了过生日时吃的食物,虽然在不同的国家吃的食物不一样,但都寓意着好运。

答案第6页,共9页

48.句意:人们在生日时喜欢吃什么?would like to do想要做某事,固定结构;提示词eat“吃”是动词,故填to eat。

49.different不同的,句意:答案在不同的国家会有所不同。修饰复数名词;提示词country“国家”是可数名词,故填countries。

50.句意:蜡烛的数量是人的年龄。age年龄,名词需用形容词或相当于形容词的词修饰;提示词person是名词,需用其所有格,故填person’s。

51.句意:如果他或她一口气吹灭所有的蜡烛,这个愿望就会实现。分析句子可知,本句是if引导的条件状语从句,时态遵循主将从现;从句主语he or she是单数第三人称,动词需用三单形式,故填blows。

52.句意:拿到糖果的孩子是幸运的。本句缺表语,设空处需用形容词;提示词luck“幸运”是名词,故填lucky。

53.句意:在中国,过生日吃蛋糕越来越流行了。分析句子可知,本句是it固定句型,it是形式主语,后面的不定式是真正主语;提示词have表示“吃”,故填to have。

54.句意:他们从不切断面条,因为长面条是长寿的象征。本句陈述习俗是一般现在时,because表原因,可知是原因状语从句,从句主语noodles是复数名词,系词需用are,故填are。

55.句意:people“人们”是名词,需用形容词修饰,在一些地方,中国人在生日时也吃鸡蛋。结合单词提示,故填Chinese。

56.句意:所有这些生日食品可能不同,但想法是相同的。由all和foods可知这里需用指示代词this的复数形式,故填these。

57.句意:所有这些生日食品可能不同,但想法是相同的。由系词are可知主语是复数人称;idea“想法”是单数名词,故填ideas。 58.Welcome to Changting.

【详解】welcome to sp“欢迎来到某地”,Changting“长汀”,故填Welcome to Changting. 59.What time is it? / What is the time?

【详解】询问时刻、点钟常用固定句式:What time is it? / What is the time?几点了?且位于句首首字母要大写,故填What time is it? / What is the time? 60.My sister and I are in the same school, but not in the same class.

【详解】根据汉语提示可知,句中时态为一般现在时,用来陈述事实;my sister是第三人称单数,I是第一人称单数,二者并列时,第三人称在前,第一人称在后,my sister and I表示

答案第7页,共9页

“我和我妹妹”;be in the same school表示“在相同的学校”,主语“my sister and I”是复数,所以be动词用are;but表示“但是”,be not in the same class表示“不在相同的班级”,前半句和后半句主语一致,所以后半句中主语和be动词可以省略。故填My sister and I are in the same school, but not in the same class. 61.Zhang Tao, this is Li Ping.

【详解】介绍他人应该用固定句型“This is…”,“这是……”,把Li Ping介绍给你朋友Zhang Tao,\"this\"没有在句子开头,不要大写首字母,故填Zhang Tao, this is Li Ping. 62.Good morning

【详解】早晨向别人问好,可以说“早上好”,故填Good morning。

63.Is he in Class6, Grade7 .Are these your boxes? 65.Her telephone number is 6378-26。 66.Is that an apple? 67.They are in the same class。

【解析】63.根据图片及单词提示,意思是“他在七年级六班吗?”Is he in Class6, Grade7?故填Is he in Class6, Grade7。

.根据图片及单词提示,意思是“这些是你的箱子们吗?”Are these your boxes?故填Are these your boxes

65.根据图片及单词提示,意思是“她的电话号码是6378-26”her telephone number 表示她的电话号码;故填Her telephone number is 6378-26。

66.根据图片及单词提示,意思是“那是一个苹果吗?” Is that an apple? 故填Is that an apple? 67.” They are in the same class。根据图片及单词提示,意思是“他们在同一个班级。故填They are in the same class。 68.例文:

My family

There are three people in my family. They are my parents and me. My father is a

businessman. Usually, he goes to work by car. Sometimes he goes to work by bus. My mother is a doctor. She works in a big hospital. My home is near the hospital. She walks to work every day. My father likes playing football and my mother likes singing and dancing. I go to school by bike. I like reading stories. I love my parents. They love me, too. We are a happy family!

【详解】1. 题干解读:文章属于话题作文,主要是以“My family”为主题,介绍自己的家庭情况,内容可以自行发挥,写作时要运用正确的英语表达,要选用恰当的词汇和短语。

答案第8页,共9页

2. 写作指导:文章主要用一般现在时,人称用第一人称和第三人称展开描述。主要是介绍家人的情况,包括职业、爱好、出行方式等。写作时语言要简单易懂,文章结构要完整,多使用简单词语表达,意思要通俗易懂。

答案第9页,共9页

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容