叨叨游戏网
您的当前位置:首页高中英语人教版必修1试题:Unit 1 Friendship 核心素养提升(Unit 1) 含答案

高中英语人教版必修1试题:Unit 1 Friendship 核心素养提升(Unit 1) 含答案

来源:叨叨游戏网


核心素养提升(Unit 1) (时间:120分钟 满分:150分)

第一部分 听力(共两节,满分30分) 第一节(共5小题;每小题1.5分,满分7.5分)

听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题。每段对话仅读一遍。 (Text 1)

M:We are having a party this evening.Can you come? W:I’d like to,but I work at a restaurant at weekends. 1.Why can’t the woman go to the party?( B ) A.Because she doesn’t want to. B.Because she has to work.

C.Because she wants to eat in a restaurant. (Text 2)

W:I can’t sleep well and my head hurts.

M:Let me have a look...Well,it’s nothing serious.

2.What’s the relationship between the two speakers?( C ) A.Teacher and student. B.Waiter and customer. C.Patient and doctor. (Text 3)

W:Hurry up.The train leaves at 8:45.We only have thirty minutes left. M:OK!

3.What time is it?( B ) A.8:45. (Text 4)

W:What do you want to learn? M:French,German,or something... W:How about Spanish?

B.8:15.

C.9:15.

M:Well,I don’t want to take Spanish.Russian is OK.How about you? W:Me?English,of course.

4.What does the man want to learn?( A ) A.Russian. B.Spanish. C.English. (Text 5)

W:Do you have any reason to believe that your wallet was stolen? M:Yes,I left it on my desk an hour ago and it isn’t there now. 5.What does the man believe?( C ) A.There must be many thieves around.

B.He was wrong to have placed his wallet on the desk. C.His wallet was stolen during the past hour. 第二节(共15小题;每小题1.5分,满分22.5分)

听下面5段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题5秒钟;听完后,各个小题将给出5秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。 听第6段材料,回答第6-7小题。 (Text 6)

M:Are you free tomorrow afternoon? W:Yes,I think so.

M:Let’s go for a swim,OK? W:Good idea.Shall we ask Jim? M:OK!What time shall we leave?

W:Well,I can’t leave before 2 o’clock.I have a lot of work to do.

M:Don’t worry!We won’t leave before 2 o’clock.We’ll wait for you at the gate of the Children’s Park. W:All right.Good-bye!

6.What does the man suggest?( B ) A.Going to a park. B.Going for a swim. C.Helping work in the park.

7.When and where are they going to meet?( A )

A.After 2 o’clock at the gate of the park. B.Exactly at 2 o’clock at the woman’s home. C.Before 2 o’clock at the man’s home. 听第7段材料,回答第8-10小题。 (Text 7)

M:Morning,Sue.Did you enjoy your holiday in the country? W:Yes,thanks.We had a great time.And some friends went with us. M:Where did you stay?In a hotel?

W:No.We camped in the mountains,near Snowdon.We cooked all our meals over an open fire.

M:Sounds wonderful.Was the weather good?

W:The sun shone nearly every day and it didn’t rain at all. M:Did you like the people there?

W:Yes,they were great.We met some farmers and had tea in their houses. M:When did you get back?Last night?

W:No.This morning.You’ll think we were mad.We got up at 4:30,left at 5 and arrived here at 9.I’m so tired.What about you?Did you have a good weekend? M:Yes,but I didn’t do much.I just stayed at home.The weather was terrible. 8.Where did Sue spend the nights in the country?( B ) A.In a farm house. B.In the open air. C.At a hotel.

9.What was the weather like in the country?( C ) A.It snowed a lot.

B.It rained nearly every day. C.There was a lot of sunshine.

10.What did Sue think of the people in the country?( C ) A.They were tall. B.They were strange. C.They were friendly.

听第8段材料,回答第11-13小题。 (Text 8)

W:Have you handed in your exercise book,Jack?

M:I’m sorry I haven’t,Mrs.Smith.I’ve already finished the exercise,but I can’t find my exercise book anywhere now.

W:Really?I don’t understand why you’re always forgetting to hand in your exercise book.You’re lying.

M:Mrs.Smith,but it is true this time.

W:I’m really angry with you.If you won’t tell me the truth,I’ll have to ring up your parents after class.

M:I’m sorry my parents have gone to New York.They’ll be back in half a year. W:I don’t believe you.It was yesterday that I saw your parents in the supermarket.You are very clever,but you never spend your time doing your math exercises.Sit down,please.Let’s get down to business. 11.Where did the teacher talk with Jack?( C ) A.At home. B.Outside school. C.In the classroom.

12.What was Mrs.Smith going to do?( B ) A.Visit Jack’s father.

B.Make a phone call to Jack’s father. C.She didn’t know what to do.

13.When did the teacher see Jack’s parents?( A ) A.Yesterday.

B.Half a year ago.

C.The day before yesterday. 听第9段材料,回答第14-16小题。 (Text 9)

W:Hello,Mike.How was your English exam yesterday? M:Not too good.

W:Well,the term exam is always more difficult.Work harder and you will certainly do better next time.

M:I’ve worked hard enough,I think,but unluckily,I have never done well in the exam. W:Well,it’s no use worrying about the exam now.Let’s talk about the football game

tonight.It’s much more interesting. M:Is there a football game on TV tonight?

W:Yes,it’s between the Chinese team and the Japanese team. M:Err...I’d rather watch some other programmes. W:Why?You’re so interested in football.

M:The Chinese team has always played badly in the important match,just as I have done in the important exam.

14.What are they talking about at first?( A ) A.An exam. B.The man’s English. C.A football match.

15.What do we learn from the dialogue?( C ) A.The woman is very good at English.

B.The woman likes football better than the man. C.The man didn’t do well in the exam. 16.What do we know about the man?( B ) A.He isn’t so good at football as at English. B.He is interested in football. C.He doesn’t like to watch TV. 听第10段材料,回答第17-20小题。 (Text 10)

When Lincoln was just a boy,he had to help his father look after their farm.It was hard work and there weren’t any interesting things for him.Lincoln wanted to go to school,but there was no school there.He was sad most of the time.

Mrs.Lincoln loved the boy very much.She tried her best to make Lincoln happy.One early morning she got up early and went to town.That was a long way and it took her a long time to get to town.She bought something there and started back.And it was late in the evening when she got home.

The next morning Mrs.Lincoln said to Lincoln,“Today is your birthday.We’re going to have a party.”She put some food on the table and brought him a present.

“A book!”Lincoln cried.It was an old book,but he liked it.A smile came to his

face.He looked up at Mrs.Lincoln and said,“Thank you,Mum.” 17.What did Lincoln’s father do?( C ) A.Teacher. B.Worker. C.Farmer.

18.Why couldn’t Lincoln go to school?( C ) A.His family was too poor. B.He wanted to teach himself. C.There was no school near his home.

19.How did little Lincoln feel most of the time on the farm?( B ) A.Happy. C.Angry.

20.How long did Mrs.Lincoln make a trip to town?( A ) A.A whole day. B.A quarter of a day. C.Three days.

第二部分 阅读理解(共两节,满分40分) 第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)

阅读下列短文,从每题所给的A、B、C和D四个选项中,选出最佳选项。

A

Farah was sitting in the kitchen going over the party list with her mother.The exams were over and Farah wanted to invite her friends for a party.

“Farah,aren’t you going to invite Hafsa?”her mother asked.Hafsa had been her best friend since childhood.

“Mother,you know I am now a part of Purple Girls Club and we have some rules about people we can be friends with,”Farah answered.

“Really?And what are the rules?”her mother asked.

“Well,only very pretty girls can be part of our group.And Hafsa is so...you know...dark.”

“I cannot believe it,”her mother said angrily.

As Farah left the kitchen,her father called her from the living room. Farah went to her father and paled when she saw the exam report in his hands.

B.Unhappy.

“Farah,what has happened to your grades?You have failed in Mathematics,”her father said.

Farah had no answer.The truth was that the activities of Purple Girls Club left her with very little time for studies.

“Farah,it says that you can take part in supplementary exams (补考).If your grades don’t improve then,I’ll cancel (取消) your trip to Spain.”

Farah went to her room and called Gina,the leader of Purple Girls Club.“Gina,can you help me to complete my notes before the exams?”

Gina laughed.“Exams?Who cares about exams?”

One by one,she called her friends in the club but no one seemed to care or wanted to help.

Farah knew Hafsa would help her.Farah also knew Hafsa had been hurt by her,but Hafsa said,“If you need any help,just let me know.We can study together till your exams.”

Next Monday,as two friends entered the school together,Gina called out. “Farah,you know our rules.You cannot be friends with those who do not belong to our club.”

“Gina,I have a new rule about friendship,”Farah replied.

21.After Farah became a member of Purple Girls Club,she chose a friend according to a person’s . A.looks B.usual activities C.grades

D.favorite colors

22.Farah became pale after going to her father because . A.he didn’t allow her to go to Spain B.she didn’t do well in her exams C.she had to leave Purple Girls Club D.he asked her to improve her grades 23.Which word can best describe Hafsa? A.Silly. 答案及剖析:

B.Beautiful.

C.Rude. D.Kind.

21.A 细节理解题。结合文章的pretty girls 及And Hafsa is so...you know...dark可知,Farah加入Purple Girls Club之后,是根据人的长相选择朋友的。故答案选A项。 22.B 细节理解题。从Farah看到父亲手中的成绩报告单脸色的变化,及父亲对她的质问可知,她考试没有考好。故答案选B项。

23.D 推理判断题。由文章的If you need any help,just let me know.可知,虽然Farah 伤了Hafsa的心,但是在看到朋友需要帮助的时候,她还是伸出了援助之手。故答案选D项。

B

(2017山西大同高一期末检测)

Have you ever taken a test that you thought you could have passed easily,only to make some silly mistakes that really hurt your grade? More than a few students have done that.And some seem to do it over and over again.

There are several problem areas that can cause students to goof up or do poorly in a test that they could have passed.

Some students can become overconfident in their knowledge of the subject matter.They think they know the material better than they actually do.It is easy for students to misjudge their own knowledge,and when they realize that they don’t know the material,it is too late.

What happens more often,though,is that some students feel they are smart enough to be able to guess their way through a test.So they don’t bother studying the material.They are overconfident in their ability to figure things out.

In either case,overconfidence can result in lower grades in tests.Does this apply to you?

Another thing that can happen is that students underestimate (低估) the difficulty of the test.They expect an easy test,but the teacher throws in a real tough test that they haven’t prepared for.Sometimes the teacher may cover material in the test that students weren’t expecting.That can happen,especially if you weren’t paying attention in class.

Finally,there are students who don’t feel that getting a good grade is important to them,so they don’t bother to study or even try to do well.Such students may be trying to punish their parents,have a poor image of themselves,or are just plain

foolish.Hopefully,you are not one of these students. 24.The writer believes that many students . A.are afraid of exams B.make careless mistakes C.hate homework D.lack confidence

25.What does the underlined phrase “goof up” mean? A.Be overconfident. B.Be nervous.

C.Make silly mistakes. D.Make wrong choices.

26.According to the writer,who will be most unwilling to try his best in a test? A.Edward,dissatisfied with his parents. B.John,expecting an easy test for him.

C.Dobby,believing he is the smartest in the class. D.Peter,being overconfident about his ability.

27.What would be discussed in the paragraph that follows? A.The causes of overconfidence. B.The causes of a poor self-image. C.Ways to prepare for a test. D.Ways to avoid goofing up a test.

语篇导读:文章讲述了几种学生在考试时容易犯的错误。这些错误使他们无法通过本能够通过的考试。 答案及剖析:

24.B 细节理解题。根据第一段“Have you ever taken a test that you thought you could have passed easily,only to make some silly mistakes that really hurt your grade? More than a few students have done that.And some seem to do it over and over again.”可知许多学生会犯这种愚蠢的错误。故 B项正确。

25.C 词义猜测题。根据第一段的内容可知许多学生会犯这些愚蠢的错误。第二段的意思是“有很多问题可以导致学生在本能够通过的考试中犯些愚蠢的错误”。故 C项正确。

26.A 推理判断题。根据最后一段中的“Finally,there are students who don’t feel that getting a good grade is important to them,so they don’t bother to study or even try to do well.Such students may be trying to punish their parents,have a poor image of themselves,or are just plain foolish.”可知好多学生故意考不好是为了惩罚父母。故 A项正确。

27.D 推理判断题。整篇文章讲的是“许多学生在本能够通过的考试中却犯一些愚蠢的错误,使考试无法通过。比如过于自信、低估考试难度、惩罚父母等”以及最后一段最后一句说“希望你不是这样的学生”可知作者的担心,故下文应该是讲述避免考试中犯错误的方法。故D项正确。

C

(2017海南琼海高一检测)

When I was about twelve,I headed to a restaurant for dinner with my family.It was a windy winter night.As my mom and I headed towards the restaurant from our car,a girl about my age and her mother came up to us.They asked if we had any spare change.My mom immediately asked where they kept their things.They pointed to an old car in a parking across the street.The girl said there were six of them living in that car,which was the same size as my own family.

My mom said she had something to do after handing the people a few dollars.She sent me inside the restaurant with my dad and my three siblings(兄弟姊妹).But she didn’t come.

Later,I found out she had gone home and practically emptied our cupboards into a few bags.Then,she brought that food over to the car and handed the bags to the family.I wasn’t there when that part happened,but I can only imagine the joy it brought to their faces.

A few days later,when I actually found out about what she had done,I asked her why she helped those people.She told me that they were not lucky.I remember the face of that girl who had asked us for change; she was the same age as me,yet we looked so different.

Here I stood,dressed in almost new clothes,headed to dine in a restaurant and then back home to the bedroom I shared with my younger sister.I remember thinking

that the girl didn’t have any food to eat and that she was heading back to a cold car shared with five other people.

After painting this picture in my mind,I understood why my mom had done what she did.I will never forget what she did that night.And that night I also learned one of the best lessons she taught.

28.We learn from the passage that the girl about the writer’s age . A.made friends with the writer B.had her own bedroom C.received a good education D.lived a hard life

29.Which of the following is the right order of the story? a.My mom gave the girl a few dollars. b.My family was on the way to a restaurant. c.My mom went home and brought some food.

d.We met with a girl and her mother asking for dollars. A.b a c d B.b d a c C.d a c b D.d c b a

30.Which of the following words can best describe the writer’s mother? A.Patient. B.Strict.

C.Kind. D.Proud.

31.It can be inferred from the passage that the writer will . A.visit the girl in the near future B.save as much money as possible C.learn from her mother

D.deal with the world’s food problem

语篇导读:妈妈在遇到需要帮助的人时,热心帮助,她的行为告诉我要善待他人,做一个有爱心乐于助人的人。 答案及剖析:

28.D 推理判断题。根据第一段女孩和她的妈妈向作者的妈妈讨要零钱以及她们住在一辆旧汽车里,可以推断出她们的生活很艰难。

29.B 细节理解题。通读全文可知作者和妈妈在去饭店吃饭的路上遇见了向他们乞讨零钱的

母女,作者的妈妈先给了她们几美元,又回家取了食物送给那一家人。因此B项是正确答案。 30.C 推理判断题。作者的妈妈热心地帮助了生活有困难的家庭,因此她是一位心地善良的人,C项kind可以很好地描述她。

31.C 推理判断题。文章最后一句And that night I also learned one of the best lessons she taught.表明作者要向妈妈学习。

D

(2017广东仲元中学高一期末检测)

A warm drink of milk before bed has long been the best choice for those wanting a good night’s sleep.But now a study has found it really does help people nod off—if it is milked from a cow at night.

Researchers have discovered that “night milk” contains more melatonin (褪黑激素),which has been proven to help people feel sleepy and reduce anxiety.

The study,by researchers from Seoul,R.O. Korea,involved mice being fed with dried milk powder made from cows milked both during the day and at night.

Those given night milk,which contained 10 times the amount of melatonin,were less active and less anxious than those fed with the milk collected during daytime,according to the study published in The Journal of Medicinal Food.

Night milk quickened the start of sleep and caused the mice to sleep longer. While the effect of cows milk harvested at different time has not been tested on humans up to now,taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night.

Previous studies have also indicated that milk can be excellent for helping sleep because of the calcium content,which helps people to relax.

Milk is also sugar-free and additive-free with nutritionists recommending skimmed milk as the best choice before bed as it is the least fattening.The more fat you take in before bedtime,the greater burden you will put on your body at night. 32.According to the text,the mice fed with daytime milk . A.started sleep more easily B.were less active C.were more anxious

D.woke up later

33.Which of the following is TRUE of melatonin according to the text? A.It’s used in sleeping drugs. B.It exists in milk in great amount. C.It can make people more energetic. D.It’s been tested on mice for ten times. 34.What can be a suitable title for the text? A.Milk Drinking and Health B.Fat,Sugar and Health C.An Experiment on Mice D.Night Milk and Sleep

35.How does the author support the theme of the text? A.By giving examples.

B.By providing research results. C.By explaining statistical data. D.By stating arguments 答案及剖析:

32.C 推理判断题。根据第四段可知被喂了晚间挤出来的牛奶的老鼠比被喂了白天挤出来的牛奶的老鼠更加不活跃、不焦虑。因此C项与原文一致。

33.A 推理判断题。根据倒数第三段最后taking melatonin drugs has been suggested to those who are struggling to fall asleep at night可知A项是正确答案。B项与D项与原文有出入;C项正好与melatonin助人睡眠的作用相反。

34.D 主旨大意题。通读全文可知本文主要介绍了夜间产出的牛奶助眠作用更加明显,因此D项是最好的标题。

35.B 推理判断题。作者通过科学实验调查来证明自己的论点,因此B项是正确答案。A项举例;C项解释统计数据;D项通过陈述论点。 第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)

根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

The American book “Who Moved My Cheese?”has been a bestseller all over the

world.It tells a story which happened between mice and people.36.

The book tells us that when facing changes in our lives,like a new school or new friends,don’t be afraid.37. The book gives an example of a change at school.A school is changing from having two terms to three terms because there are too many students.Several teenagers are talking about this.Most of them are unhappy and worried.But Chris laughs and tells a story about two mice,two little people and some cheese.

The four are in a maze (迷宫) looking for the cheese.Here,cheese means something important in life,like moving to a new class or getting into college.38. The mice realize that they can’t change what has happened and have to find more cheese.This means finding different dreams.The little people,however,can’t do this.39.

After Chris finishes the story,his friends understand one thing:40. His friends understand how this can be used in the changes all teenagers face,such as doing well at school or having good relationships or just feeling good about yourself.

A.I bought one last week and found it very interesting. B.Instead,use these changes to make a better life. C.However,some strange things happened in a school.

D.Its author Spencer Johnson has written the book just for teenagers. E.to get more cheese,move in a new direction quickly. F.But they find the cheese is gone.

G.They are afraid of the change so they find no cheese. 答案:36—40 DBFGE

第三部分 语言知识运用(共两节,满分45分) 第一节(共20小题;每小题1.5分,满分30分)

阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项。

Dad expected too much of my brother Carl.Carl had to deal with my father’s 41 for him to attend the Bronx High school of Science,where the son of a colleague had

been 42 .To get into the club,you had to pass a difficult entrance exam.Every evening,after he had 43 his homework,Carl sat and went through study guides, preparing for the test.His studying seemed so 44 that it was as if he were carrying the fate of the entire family.

Later Carl and I were sent to 45 the summer with our father’s older sister,in Arlington.She and our uncle 46 lived in a small white house beside a wide road.The houses in Arlington had yards.The damp air 47 of earth and leaves.Among the most 48 things about Arlington was that the television networks were slower than in Queens.

In Arlington,while I got to go out and play whenever I wanted to,Carl was not 49 to leave the house until he had studied for five hours.When we returned home,his studying duties only 50 .Instead of two hours every weeknight,he had to study three.He worked all day on weekends, 51 only when the 8 pm TV shows started.Many nights,I fell asleep to the sound of his 52 scratching (刮擦出声音)away on his notebook at the table.

Still,Mother felt Carl wasn’t studying 53 enough.Once,she caught him 54 on the bed.He had claimed that he was going in there to study. 55 ,she found him rolled onto his side,snoring.She began shouting and called him a 56 .Carl ran past her into the kitchen and returned with a small fork. 57 before her,holding the fork by the handle and 58 it at his stomach,he said, “Go ahead, 59 me.I know that’s what you want.”

“Can you do some work instead of showing drama?”my mother said 60 . 41.A.decision B.study C.desire

D.dislike

42.A.accepted B.required C.refused D.expected 43.A.prepared B.absorbed C.finished D.spared 44.A.necessary B.impressive C.upset D.important 45.A.welcome

B.avoid C.spend

D.relax

46.A.peacefully B.equally C.nervously D.willingly

47.A.touched 48.A.popular

B.tasted C.smelled D.breathed

B.noticeable

C.dangerous D.comfortable 49.A.allowed

B.advised C.limited

D.wished D.destroyed

50.A.decreased B.increased C.delayed

51.A.sleeping B.stopping C.beginning D.studying 52.A.music B.song C.pencil D.cab 53.A.quickly

B.absolutely

C.calmly

D.hard D.active

54.A.asleep B.alive C.absent 55.A.Besides C.Instead

B.Therefore D.Otherwise

56.A.teller B.cheat C.student D.monitor 57.A.Waiting

B.Sitting C.Running D.Standing

D.heading

58.A.throwing B.showing C.pointing 59.A.kill B.help

C.save

D.give

D.lightly

60.A.sadly B.angrily C.happily

语篇导读:作者的哥哥要考高中,被父母寄予厚望,自然成了全家人的重点,但是学习压力很大的哥哥偶尔也有爆发的时候。 答案及剖析:

41.C 由上一句可知,作者的爸爸对哥哥的期望很高,所以哥哥不得不应对爸爸对他的“期望”。desire“渴望,期望”。

42.A 父亲对哥哥寄予厚望,所以他希望哥哥能进入同事的孩子上的布朗士科学高中。accept“接受”。

43.C 每晚哥哥在“完成”作业之后,就得看学习指南,以备考试。 44.D 由下文似乎哥哥承载着全家人的命运可知,哥哥的学习非常重要。 45.C 后来作者和哥哥被送往Arlington,和姑姑一起“度过”夏天。

46.A 姑姑一家一直“平静地”生活在一条宽路旁边的一座小白色房子里。peacefully“平静地,安宁地”。

47.C 潮湿的空气中弥漫着泥土和树叶的气味。smell of“有……气味”。

48.B 由下文可知,Arlington的电视网络比在Queens的要慢,这是作者认为最值得注意的

事情之一。noticeable“引人注意的”。

49.A 哥哥要准备参加考试,所以不被“允许”像作者一样想什么时候玩都可以。 50.B 由下文可知,本来每晚学习两个小时,回家后哥哥需要学习三个小时,故他的学习任务“增加”了。

51.B 根据句中的only when the 8 pm TV shows started可知,哥哥在晚上八点的电视节目开始时“停止”学习。

52.C 很多晚上作者都伴着哥哥“铅笔”的沙沙的写字声入睡。 53.D 即使这样,作者的妈妈还是认为Carl学习不够“努力”。

54.A 由下文可知,哥哥声称自己要在床上学习,却被妈妈发现在那“睡着了”。 55.C 哥哥声称自己要去学习了,却被妈妈发现睡着了。instead“反而,却”。 56.B 因此作者的妈妈认为哥哥是一个骗子。cheat“骗子”。 57.D 哥哥“站在”妈妈的面前,手拿着叉子。

58.C 哥哥手里拿着叉子,指向自己的肚子。point“指向”。

59.A 哥哥的学习压力太大了,如果妈妈再说下去,他就要用叉子“杀”了自己。 60.B 此处指作者的妈妈“生气地”说。 第二节(共10小题;每小题1.5分,满分15分)

阅读下面短文,在空白处填入1个适当的单词或括号内单词的正确形式。

Everyone has a childhood and childhood experiences are often very 61. (interest).Children often make us laugh.

I often remember my childhood,the years 62. many funny things happened.When I was a two-year-old child,both my parents were always very busy 63. their work.My mother worked as . sales manager in a company while my father served in the army.So I 65. (live)with my grandma in a village.I was always waiting for my parents at home.Once my father sent 66. (we) a photo of his in a soldier’s uniform,which 67. (post) on the table reminding me of him.

Once my mother came to see me and we were 68. (go)to the downtown together.On the way we saw a group of 69. (soldier).And when I saw them,I became very excited.I shouted in a loud voice,“This is my father,that one is my father,and he is my father,too...”

70. (hear)this,my mother laughed and said she would remember that moment all her life. 答案及剖析:

61.interesting 此处所填的词修饰experiences,意为“有趣的”,故用interesting。 62.when 分析定语从句可知,连接词在从句中作状语,而且先行词the years表示时间,故用连接副词when。

63.with be busy with 忙于做某事,固定短语。 .a 一个销售经理,表泛指,故用a。

65.lived 根据语境可知,作者和奶奶住在一个小乡村是过去的事情,故用一般过去时态。 66.us 在动词sent后用宾格,故用us。

67.was posted 相片被贴在桌子上,故用被动语态,而且是过去时。 68.going 此处是过去进行时表将来。

69.soldiers 根据a group of一群,可知用复数名词。

70.Hearing 分析句子结构可知,此处是非谓语结构,而且my mother和hear构成主动关系,故用动词-ing形式。

第四部分 写作(共两节,满分35分)

第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)

假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。 删除:把多余的词用斜线(\\)划掉。

修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。 注意:1.每处错误及其修改均仅限一词。 2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。 Dear Dad,

You are very busy every day that you never pay enough attention to your health.I was worried about your health all the time.I’d like to give you some advices.I hear that walking is the best sport.Your company isn’t far away from home,is it? Why not walking to the office? You’d better take exercise at most once a week.You can play a basketball in the gym.Going to swim is a nice choice too.Try not stay up too

lately.Having enough sleep can help your brain work better.Of course,this is very important to have healthy food.Dad,please receive my advice.I really wish you good health!

Your loving daughter,

Mary

答案: Dear Dad,

You are

busy every day that you never pay enough attention to your health.I

.I

worried about your health all the time.I’d like to give you some

hear that walking is the best sport.Your company isn’t far away from home,is it? Why not

to the office? You’d better take exercise at

once a week.You

stay is

can play a basketball in the gym.Going to swim is a nice choice too.Try not up too

.Having enough sleep can help your brain work better.Of course,

very important to have healthy food.Dad,please good health!

my advice.I really wish you

Your loving daughter,

Mary

剖析:so...that...引导结果状语从句。 此处是一般现在时。 advice为不可数名词。 why not接动词原形表示建议。 at least至少。

play后接表示球类的名词时,名词前面不加冠词。play basketball打篮球。 try not to do sth.试着不要干某事,为固定搭配。 late表示时间晚。

此处作形式主语,真正的主语是后面的动词不定式短语。因此只能用it。 表示“接受意见”用动词accept。 第二节 书面表达(满分25分)

假定你是李华,你的美国笔友Peter给你发来E-mail寻求帮助。请根据E-mail内容、写作要点和写作要求回信。 Dear Li Hua,

My mom and dad have a rule for their kids:You get all A’s in your exams or you’re out.I’m only 18.I do my homework and try my best,but I feel the pressure from them and I worry about what it’s doing to me.I wonder what it is like in your family.What should I do?

Yours, Peter

写作要点:

1.告诉Peter你的情况(不能出现真实姓名、学校、家庭地址等信息); 2.给Peter提出解决问题的具体建议。 写作要求:

词数100左右,开头已给出,不计入总词数。 Dear Peter,

I’m surprised this kind of thing should happen in your country.

One possible version: Dear Peter,

I’m surprised this kind of thing should happen in your country.Here in China parents usually take their children to all kinds of crash courses after class,which are supposed to help them get top grades in all exams.But in my family my parents treat me as their friend and don’t put too much pressure on me and allow me to develop my own interest in art,music and sports.So I’m pretty lucky in this aspect.I suggest

that you have a heart-to-heart talk with your parents and tell them that they should set high standards and reward you for achievements,but not punish you for poor performance.I’m sure they will understand you sooner or later.

Yours, Li Hua

因篇幅问题不能全部显示,请点此查看更多更全内容